Specialisten

Bij Rabobank Flevoland kun je gerust binnenlopen
zonder afspraak

De Rabobank doet haar coöperatieve achtergrond eer aan. Ze staat midden in de samenleving en is betrokken bij de maatschappij. Ook in de regio en lokaal steunt de bank allerlei projecten. Dit is onder andere mogelijk door de inzet van de medewerkers. Zij zijn actief in hun directe omgeving en ze weten wat er speelt. Het team van Rabobank Flevoland vormt daar geen uitzondering op.

Sander van Bruggen is directeur Particulieren van Rabobank Flevoland. Hij benadrukt hoe belangrijk zijn team het vindt om laagdrempelig te zijn en de klanten en de omgeving te kennen. “De financieel adviseurs zijn actief aanwezig in de regio en de kantoren staan in de kernen van ons werkgebied. Als we bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze een rondje lopen, worden we herkend door onze klanten. In Lelystad kun je binnen kantoortijden zonder afspraak binnenlopen. Op onze kantoren in Dronten en Zeewolde vinden gesprekken plaats op afspraak, ook in de avonden. Dat persoonlijke en laagdrempelige is de kern van onze dienstverlening.”

Oriëntatie en informatie over nieuwbouw

Bij Rabobank Flevoland draait het vooral om de zorg voor de klant. Er wordt van alles gedaan om je te begeleiden bij alle vragen die je hebt en de problemen waar je tegenaan kunt lopen. En die zullen er zeker zijn als je bezig bent met de aankoop van een nieuwbouwwoning. Daarnaast organiseert de bank regelmatig lokale events gericht op actuele thema’s die lokaal spelen. Denk bijvoorbeeld aan de Wooncafés in samenwerking met lokale makelaars en notaris. Of een bijeenkomst als ‘Wonen met gemak’, gericht op toekomstbestendig wonen voor senioren of bijeenkomsten over ‘duurzaam wonen of verbouwen’. Verder brengt zij twee keer per jaar de Rabo Actueel Wonen uit, een brochure met veel (lokale) informatie rondom wonen.

Maatwerk

Allemaal mooie middelen om jou als klant van informatie te voorzien. Maar als je concrete plannen voor de aankoop van een woning hebt, dan komt het aan op maatwerk. De financieel adviseur van de Rabobank kijkt samen jou naar de mogelijkheden. En daarbij sta jij, als klant, centraal. Sander geeft een voorbeeld: “Stel, je betaalt al jaren zonder problemen een huur van duizend euro in de maand, hebt een bedrag op je spaarrekening staan, maar je inkomen is niet hoog genoeg voor een hypotheek waarbij de maandelijkse lasten zevenhonderd euro bedragen. Dat is reden voor ons om te kijken of we soepeler met de regels om kunnen gaan. Ook voor startende ondernemers met een goed perspectief is er bij ons vaak meer mogelijk dan je op het eerste gezicht denkt. Er is een nauwe samenwerking tussen de financieel adviseur en de accountmanager die de zakelijke belangen behartigt.”

Het Hypotheek videogesprek

Voor een (oriënterend) adviesgesprek over je hypotheek is een bezoek aan de bank niet altijd meer nodig. De Rabobank heeft het Hypotheek videogesprek geïntroduceerd, zodat je je zaken net zo makkelijk vanaf je eigen bank kunt regelen. Ook buiten kantoortijden, op een tijd dat het jou uitkomt. Door het videogesprek met een financieel adviseur combineer je persoonlijk contact met gemak.

Generatiehypotheek

Starters op de woningmarkt hebben het moeilijk. Voor veel jonge mensen is het niet haalbaar om hun droomhuis te bekostigen. De Generatiehypotheek kan uitkomst bieden. Vaak is de verwachting dat je inkomen gaat stijgen naarmate je meer werkervaring hebt en dat je op termijn een hogere hypotheeklast zult kunnen dragen. Daarop vooruitlopend kunnen je (groot)ouders jou misschien helpen bij het afsluiten van de hypotheek. Zij tekenen (en zijn aansprakelijk) voor het gedeelte van de lening dat jij op basis van je inkomen van nu nog niet zelfstandig kunt dragen. Uitgangspunt is dat je inkomen binnen tien jaar voldoende stijgt om de hele lasten van de lening te betalen. Zodra je inkomen hoog genoeg is, wordt de hypotheek aangepast en worden (groot)ouders ontslagen van hun verplichtingen. Voor meer informatie ga naar www.rabobank.nl/generatiehypotheek.

Rabo Groenhypotheek voor duurzame nieuwbouwwoningen

Ga je een milieuvriendelijke en duurzame nieuwbouwwoning kopen? Dan kan de Rabo Groenhypotheek interessant voor je zijn. Met deze hypotheek krijg je tijdens je eerste rentevastperiode 0,5% korting op de hypotheekrente voor 10 jaar vast. Voor het aanvragen van een Rabo Groenhypotheek is een Groenverklaring nodig. Deze wordt afgegeven voor een periode van 10 jaar en levert je, gedurende de duur van deze verklaring, rentekorting op je Rabo Groenhypotheek op. Voor meer informatie ga naar www.rabobank.nl/groenhypotheek.

Rechtsbijstandverzekering, dekking Consument & Wonen

Als er bij de bouw van je nieuwbouwwoning een conflict ontstaat, dan is het prettig dat je terug kunt vallen op juridische hulp. Een rechtsbijstandverzekering kan hierin voorzien. Onenigheid met de aannemer of een leverancier, ruzie met de nieuwe buren over schade aan bijvoorbeeld de schutting, discussie over het koopcontract; allemaal zaken die heel vervelend zijn, zeker als je ze zelf moet oplossen. En die, mocht het tot een rechtszaak komen, ook nog eens heel veel geld kosten. Juridische hulp is bij te sluiten op de rubriek Rechtsbijstandverzekering (dekking Consument & Wonen). Kijk op rabobank.nl voor de voorwaarden.

Meer weten?

Rabobank Flevoland  heeft meerdere locaties. Zo is er het advieskantoor in Lelystad en kunnen klanten terecht in Zeewolde en Dronten. Een team van zestien financieel adviseurs staat voor je klaar om al je financiële vragen te beantwoorden en je deskundig te begeleiden bij het vinden van de hypotheek die bij je past. Je kunt zonder afspraak binnenlopen in het kantoor in Lelystad aan het Ravelijn 50 op maandag t/m vrijdag van 09.00 – 17.00 uur. Uiteraard is het ook mogelijk een afspraak te maken voor een oriëntatie- of adviesgesprek; op het tijdstip en locatie die voor jou het beste uitkomt (ook buiten kantooruren). Voor het maken van een afspraak ga naar rabobank.nl of bel (0320) 29 25 00.

Wil je meer weten?

Vul onderstaand formulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact op.